woensdag 27 juni 2012

Bacterieel of viraal?

Na de laatste kuur kwam er al gauw een 'dip' aan. Nee, ik bedoel niet die van het weer buiten want die begon al veel eerder, ik bedoel een dip in mijn bloedwaarden.
Derhalve 3x per week bloedcontrole en zonodig bloedtransfusie.
Afgelopen woensdag bleek ik al een te lage waarde te hebben voor de bloedplaatjes. Op vrijdag kreeg ik die dan ook toegediend. Afgelopen vrijdag, inderdaad die dag dat in Nieuwegein de stroom uitviel...

donderdag 14 juni 2012

There and Back Again

Daarheen en Weer Terug

Deze simpele titel zette Bilbo Balings (Engels: Baggins) boven zijn boek zoals te zien is in de eerste film van 'The Lord of the Rings'.
In het boek wat Bilbo daar aan het schrijven is, wat de beter bekende titel heeft: "De Hobbit", beschrijft hij zijn avonturen waarbij hij met vele vijanden de strijd aan moest gaan m.b.v. zijn zwaard "Prik". Hiervan wordt momenteel een film gemaakt waarvan het eerste deel in december 2012 uitkomt.

woensdag 6 juni 2012

Dit is de dag...

De laatste tijd heb ik zitten broeden (zo tussen de bedrijven door) over de volgende tekst:

Psalm 118:24: "Dit is de dag die de Heer gemaakt heeft, laten wij juichen en ons verheugen." (NBV vertaling)
Dit zou ik het bijbels "Carpe diem!" (pluk de dag!) willen noemen. Dat is een oude romeinse spreuk afkomstig van dichter Horatio. Het accent ligt daar op het niet uitstellen tot morgen wat je vandaag al kunt doen. Later werd deze spreuk ook hedonistisch ingevuld: geniet zoveel mogelijk van de huidige dag.