maandag 26 mei 2014

een aangenaam mensch bij de UWV

Deze titel heb ik gekozen met een knipoog naar het beroemde verhaal uit de Camera Obscura van Hildebrand (dat verhaal heet: "een onaangenaam mensch in de Haarlemmerhout")
Ik heb namelijk een vervroegde WIA aangevraagd bij het UWV. Dat gaat via internet. Ze vragen 't hemd van je lijf: alle opleidingen willen ze ook weten en wanneer je een diploma haalde (alsof ik dat allemaal nog weet...).
Om zo'n formulier in te kunnen vullen, moet je eigenlijk wel kerngezond zijn.... Maar dan heb je geen recht op een uitkering!
Zou dat soms de opzet zijn ? :)
Het zijn dus eigenlijk gewoon strikvragen....


Zo goed en zo kwaad als ik kon heb ik de aanvraag ingevuld en ingediend samen met een enorme bijlage van de bedrijfsarts. Daarin zit een berg informatie van de neuroloog waar de bedrijfsarts ook al niet zo goed raad mee wist...
Onlangs kreeg ik een telefoontje van een jongedame van het UWV. Die bleek haar huiswerk goed gedaan te hebben en vroeg netjes of ik wel langs kón komen. Nu, fysiek kan ik dat wel, maar geestelijk is het wel belastend. Ik mocht Rita meenemen, graag zelfs. Ok dan maar, we zouden een uitnodigingsbrief krijgen en deze kwam een week later dan ook.
We werden uitgenodigd om op spreekuur te komen bij een vrouwelijke verzekeringsarts met de onheilspellende naam: Kraak. Het was duidelijk dat we bij haar niet met flauwe smoesjes aan konden komen...
In de brief stond verder hoe je er kon komen met trein/auto/bus. Vanaf het station zou het ook te lopen zijn, iets van 15 minuten lopen. Dat leek ons wel wat. We moesten allebei ons kunnen legitimeren met een paspoort of identiteitskaart. Een rijbewijs is tegenwoordig niet meer voldoende! Hebben we dan zo'n fraudegevoelig rijbewijs?
Op de bewuste dag togen wij naar het UWV en deden er wel veel langer over dan 15 min, namelijk een half uur! Hebben ze de afstand soms laten lopen door Ethiopische hardlopers en hun tijd geklokt?....

Of is dit ook weer een test? Wanneer je het in 15 min. haalt, dan ben je vast niet ziek genoeg!

Enfin, bij het UWV aangekomen is alles beveiligd met toegangspoortjes en wordt je in een wachtruimte gedirigeerd waar je moet wachten totdat je door de betreffende UWV-medewerker wordt opgehaald.
Mevrouw Kraak bleek tot onze verrassing een zeer vriendelijke jongedame die goede vragen stelde en zeer veel begrip toonde, hetgeen ons werkelijk tot tranen ontroerde. Wat een verademing! Met recht een zeer aangenaam mens bij de UWV! Zij kon nog niets toezeggen omdat er nog 2 artsen naar moeten kijken. Ja,ja, ze gaan daar niet over één nacht ijs bij het UWV!
De planning is dat we eind Juni zullen horen waar we aan toe zijn.

Ondertussen wandelen en fietsen we veel.
Zilverschoon in de Biesbos

Amersfoort stadswandeling
NS wandeling Den Bos Vught
Koekoeksbloem

Verder hebben we onze kinderen en kleinkinderen en vrienden en kennissen en onze hobby's.
Noëmi en Joëlle
Tamara met Noémi en Joëlle
Beertje Evelien!



Ik heb laatst mijn collega's weer eens kunnen bezoeken. Erg leuk om velen weer te zien!

Recept

Ik heb pas voor het eerst een gebonden vissoep gemaakt van fruits de mer en Hollandse hapklare garnalen.
Deze was zeer geslaagd en ging uit van dit recept:
gebonden vissoep
Toevoegingen: ik heb maar één soort peterselie gebruikt, en het was toch lekker. Als soepgroente kun je ook prima 200g gesneden kant en klare fijn gesneden soepgroente nemen.
Ik kan niet zo goed tegen olijfolie en gebruik zonnebloemolie. Zout is niet nodig. Verder kook ik de soepgroente apart gaar, doe er dan ca 50g van de vis bij en pureer het. Dit bind ik dan met de roux (die blond mag zijn, dus niet bruin gebakken) en daarna komt de rest van de zeevruchten en garnalen erbij en warm het geheel op, en klaar is kees.








dinsdag 13 mei 2014

Lymfengeklier

Op 12 Mei kreeg ik de uitslag van de bloedcontrole op kanker. Het was weer lang wachten voordat we bij de hematoloog konden komen. Die man loopt altijd enorm uit en nu was dat ruim een uur. Vervolgens neemt hij wel de tijd voor je en dit keer leek zijn beeldscherm alweer gigantischer dan de vorige keer. Waarschijnlijk spaart hem dat een nieuwe bril uit...:) Hij weet nog steeds niet goed hoe hij moet printen want thuisgekomen bleek dat hij ons de vorige uitslag had meegegeven i.p.v. de meest recente.
Maar goed hij vertelde dat de uitslag nog steeds goed is. Hij voelde zelfs aan mijn lymfeklieren en stelde vast dat ze "rustig" waren. Ze sprongen dus op dat moment niet wild in het rond, en waren niet eens aan het klieren.
Of zou hij wat anders bedoelen?
Maar zonder gekheid, dit is een mooie uitslag, dank U Heer hiervoor!

Bij gebrek aan andere spannende zaken had hij het nog even over mijn wat hoge cholesterol. Hij herhaalde dat de moderne mens te weinig tijd neemt voor beweging en dat een gezonde levensstijl belangrijker was dan wat je eet, met de voor mij prettige conclusie dat met voldoende beweging ik mij wel een wijntje met een kaasje kon permiteren (mits mijn gewicht niet veel toeneemt).
Welnu, dat gewicht blijft al geruime tijd steken op 73 kilo (ondanks dat ik allerlei lekkers eet en drink) en dat is netjes voor mijn postuur.
We gingen opgelucht naar de auto in de parkeergarage. Daar bleken we 4 euro parkeergeld kwijt te zijn! Ik verdenk de hematoloog met zijn structurele uitloop toch onder één hoedje te spelen met de uitbater van de parkeergarage...


Pasen: eieren verstoppen
Louis met Evelientje, Paul, Timo, Harry


Koningsdag met Noa met haar beentje in het rose gips, Ineke met kleine Evelien

Ik heb afgelopen zondag een doopdienst kunnen meemaken van de gemeente van John en Connie.
Een mooie dienst. Ik kon niet alles meemaken omdat het te lang voor mij was, maar heb wel de begeleiding volgehouden. Fijn om daar veel vrienden weer te zien.
Een lied wat volgens mij recht uit de hemel is gevallen (ik zoek nog getuigen die het hebben zien vallen :) ) is het volgende:  Tot aan die dag
Bij het refrein kun je heel mooi er een terts boven gaan zitten met een tegenstem, geeft een mooi resultaat! Praise be!