woensdag 20 mei 2015

Tussen bloemen en lakens


Update.

Met Rita's herstel van de bestralingen gaat het goed, ze merkt er nauwelijks meer iets van.

Ik heb nog weer een bloedcontrole gehad en was weer bij de hematoloog voor de uitslag.
Deze was nu eens redelijk op tijd en had dit keer geen coassistent als slachtoffer om naar zijn verhandelingen te luisteren.
De bloedwaarden zijn op alle fronten goed. Het Hb is al weer 7,4 en de Leuco's en trombo's zijn ook iets verbeterd. Van de kanker is niets meer te bespeuren, praise be! 
De volgende keer is in november en dan wordt ook de cholesterol nog maar weer eens gemeten.
Mijn gewicht is netjes 73 kilo, wat mede komt door al dat bewegen.
Wat dat bewegen betreft, konden we pas bevestigd zien hoe goed dat is voor het brein, in het college van professor Erik Scherder (dwdd university pas op tv)  
Ik heb laatst onze Paul al aangeboden om samen een nieuwe hit te maken. Die gaat dan ongeveer zo:
"Kom van die bank af,
'k waarschuw niet meer!"
Neeneeneeneeneenee, van die bank af 
'k Waarschuw niet meer 
Kom van die bank af 
Dat was de laatste keer!


De melodie lenen we dan maar even van ene Peter Koelewijn met dit liedje .....

Tussen bloemen en lakens.

Ook dit jaar hebben we weer de bloesemtocht bij de Linge kunnen doen:
De mooie appelbloesem verveelt nooit!


Mijn bloempje tussen de vele bloemen (koolzaad en fluitekruid)


de Linge met de witte molen "De Vlinder" bij Deil

We waren ook een dagje in de Kennemerduinen en hadden fietsen gereserveerd bij een camping aan de Zeeweg nummer 60. De navigatie software raakte helemaal de kluts kwijt en stuurde ons naar deze locatie:
Betreden op eigen risico ?!? En dat op een begraafplaats ??? Ben benieuwd wat dat risico dan wel mag zijn ....
Uiteindelijk kwamen we op deze camping terecht waar fietsen te huur waren.
Camping De Lakens : Dag en NACHT verrassend ?!?
Hoe kom je erop :-)
We kwamen bij een mooi duinmeertje en ik wou een foto maken. Dus liep ik er naartoe en maakte liggend een foto:


  Toen riep er opeens iemand: "Meneer, wat bent u aan het doen?"
"Ik maak een foto", antwoordde ik en inmiddels werd ik haar boswachtersuniform gewaar.
"Bent u hier bekend?"
"Nou, nee"
"Waar komt u vandaan dan?"
"We komen uit het midden des lands en we hebben fietsen gehuurd bij camping De Lakens".
"Ah camping De Lakens".
"Ja die! Zij delen hier zeker de lakens uit." 
De boswachtster antwoordde: "Ik deel hier de lakens uit!"
"Dus u deelt hier de lakens uit!" herhaalde ik maar, want het was duidelijk dat deze vrouw op haar strepen stond.
"Ja, en u mag niet van de paden af, dat kost u 90 euro per persoon !"
"Goeiedag, maar wij hebben geen bord gezien waar dat op stond hoor."
Gelukkig vond ze het niet nodig om de boete te innen maar nam ze genoegen met onze toezegging dat we niet meer van de smalle maar goede weg zouden afdwalen. 
Ze was gelukkig de beroerdste niet, en we hebben nog even gezellig gepraat.
We hadden een mooie dag en na een borrel bij een restaurant waar ze een zeldzaam middel hebben om je te laten weten dat je bitterballen klaar zijn:



Ik bedoel natuurlijk die vliegende schotel daar die gaat zoemen en flikkeren wanneer je bestelling gereed is!

Om half zes brachten we de fietsen weer terug en ontwaarden we de bijzondere regelgeving van de camping De Lakens:



Voor wie dit niet kon lezen, er staat:
"Doe eens normaal man" (Geert Wilders)
"Doe lekker zelf normaal, sjonge jonge" (Mark Rutte)

Welkom! We gaan er van uit dat u weet hoe het hoort.
U en uw medekampeerders komen om te ontspannen en wensen geen overlast.
etc.
etc.

De enorme meevaller was dan wel weer dat er op die camping een heel goed restaurant is met vriendelijk personeel. Een aanrader dus!




Onze eigen tuin staat vol bloemen, en daar komen ook vlinders op af:

Gehakkelde Aurelia

Op landgoed de Wickenburgh heeft de lokale pauw, die luistert naar de naam "Viktor", er ook weer zin in:

"Pauw, pauw, pauw, laat je veren zien......"

We waren echter nog niet van de lakens af toen we thuis waren. 
Rita moest vanwege wat bloedverlies (oud bloed en wat slijm) bij de ontlasting en een zeurend gevoel in de darmen, een darmonderzoek ondergaan.
Zo eentje dat je eerst een dag drankjes moet drinken zodat je darmen goed leeg zijn, en dat ze dan in het ziekenhuis een scopie doen m.b.v. een roesje en morfine.
Ze kwamen enkele darmpoliepen tegen waaronder één grote. Die poliepen hebben ze gelukkig meteen kunnen verwijderen. Het zag er verder goed uit maar ze onderzoeken die poliepen toch nog voor de zekerheid. Daarvan krijgen we over ca. 2 weken de uitslag. Toch nog weer spannend.
Het onderzoek en het verwijderen van de poliepen is voorspoedig gegaan waarvoor we dankbaar zijn.


Recept: Ribollita (Italiaanse koolsoep)
Het is de Franse keuken die meestal geprezen wordt, maar volgens collega Bob (ook wel triple B genaamd, omdat zijn achternaam, zowel als zijn woonplaats, ook met een B begint) die vroeger ook kok is geweest, is de Italiaanse keuken de moeder van alle keukens!
Wat dat betreft is het grappig om die verschillen wel eens te horen. De Fransen gebruiken bijvoorbeeld wel zwarte truffels, terwijl de Italianen juist zweren bij de witte truffel. Tijdens een interview van een Italiaanse kok in het programma de Keuringsdienst van waarde, zei deze wat meewarig daarop: "Ach ja, die Fransen, die doen ook alles verkeerd na....... "

Ingrediënten
2 eetl. olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
400 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
1 eetl. tomatenpuree
1 1/4 liter groentebouillon
1 blik van 400 g flageolets, afgespoeld en uitgelekt
225 g savooiekool, geschaafd
zout en versgemalen peper naar smaak

Bereiding:
Verhit de olie en smoor  ui en knoflook 4 min.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, bouillon, en flageolets toe.
(de kool dus nog niet toevoegen)
Roer door en breng aan de kook en laat 20 min zachtjes pruttelen
Schep daarna de helft van de bonen, gekookte groenten eruit en doe ze samen met een paar lepels van de bouillon in een foodprocessor en pureer dat.
Doe dan het gepureerde weer in de pan erbij en roer door.
Doe daarna de kool pas in de pan erbij, breng het geheel aan de kook en laat nog 5-10 min zacht pruttelen totdat de kool beetgaar is!
Breng op smaak met zout en peper en dien hem op.