Laatst las ik in ons kookboek het recept voor Surinaamse pinda-kippensoep
Eén bestanddeel intrigeerde mij in het bijzonder: "men neme een soepkip". Geen plofkip, geen scharrelkip, ook geen stresskip maar een soepkip.

Nu voelde ik mij die dag bepaald niet kiplekker vanwege een hevige depressie. Maar dat kwam niet eens zo slecht uit want er moest nog zout bij. Hier bewezen mijn overvloedig stromende zilte tranen hun nut. Wanneer de tranen bij jou niet zo makkelijk stromen, adviseer ik je de halve ui met een zo bot mogelijk mes te snijden, dan komen ze wel.
Verder gaat er een onwaarschijnlijke hoeveelheid pindakaas in (300 gr) zonder nootjes, een lepel tomatenpuree, sambal, peper, twee kippenbouillonblokjes (er staat dan weer niet bij of die van een soepkip moeten komen), 300 g soepgroente en 100 g mais, en 1 3/4 liter water. In het proces moet je de soepkip nog ontbenen (al blijft er dan niet veel van over) een moeizaam en kip-onterend karwei.
Het resultaat was niet eens onaardig, Rita vond hem lekker, dus wat wil ik nog meer?
Je bent je humor nog niet kwijt Rob!
BeantwoordenVerwijderenEn dat ondanks die nare bijwerkingen van de levensreddende medicijnen :-(
Rob, het lijkt me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenJe kunt kip ook met wiskey klaarmaken. Zie daarvoor het recept op deze link:
http://www.smulweb.nl/recepten/1063525/Kip-met-wiskey
Groeten,
Arie Theisens