Ondertussen al wat geroken aan vrijwilligerswerk. Mijn hoop is dat het daardoor voor Rita ook weer mogelijk wordt wat te gaan werken, want dat heeft ze al die tijd voor mij moeten missen.
Ik heb al drie keer mogen helpen bij het onderhouden van de tuinen van Makeblijde. Dat ging prima hoewel ze 'smiddags het gras gingen maaien met een machine. Dat geluid kan ik niet verdragen maar gelukkig boden ze aan om dit op een andere dag te doen dan dat ik er ben. Verder is het een leuke groep en een ontspannen hovenier die ons leidt.
De verjaardag van Riet nog bezocht. Ik ben op zo rustig mogelijke plekjes gaan zitten en tète-à-tète gesprekken gingen prima, dankzij een glaasje wijn of een wandelingetje tussendoor. Het was er heel gezellig en we konden buiten in de mooie tuin zitten. Peter en Marieke ook gezien met Luca én de kleine Jiska! Jiska nog even op schoot gehad, heel leuk! Frank ook uitgebreid gesproken en Thies nog even via Skype gegroet.
Het was wel een flinke rit met de trein naar het oosten des lands.
De trein heeft zogenaamde stiltecoupés waar het de bedoeling is dat er niet gebeld wordt en niet gepraat wordt.
Ideaal voor mij, zou je zeggen... Op de heenweg ging het redelijk maar neem dan de terugweg: voor ons zat een man uitgebreid te bellen hetgeen klonk als een zakelijk telefoontje; heel gezellig voor zijn vrouw die meereisde. Rechts voor mij zat een meisje ook uitgebreid te bellen en daarvoor was een verliefd stel luidruchtig aan het flikflooien en giechelen. Naast ons zat een man alleen die het nodig vond om alles te volgen en daar op te reageren. Geweldige uitvinding dus die stiltecoupé....
Vegetarisch recept Venkelsoep met blauwe kaas (4 pers.)
Mijn broer Ed was gezellig op bezoek en we eten hier de soep met een koude salade van Rita |
25 g boter
2 uien fijngesneden
3 venkelknollen met de stelen
1 aardappel fijngehakt
1 liter groentebouillon
2 dl slagroom
75 g blauwe kaas verkruimeld (bijv Gorgonzola). Wanneer je hier van gruwt: neem geitenkaas.
versgemalen peper (evt zout)
Bereiding:
Smelt de boter in grote pan en smoor de uien ca. 4 minuten.
Snijd het groen van de venkelknollen en houd het apart
Snijd de knollen in plakken en doe ze met de aardappel en bouillon bij de uien.
Breng aan de kook, deksel op pan, en op laag vuur in 20 min gaar koken
Pureer de soep. Room erdoor + 3/4 van de kaas, breng op smaak met peper (zout)
Verwarm de soep (niet koken) en bestrooi met rest van kaas en venkelgroen.
Stevig knapperig brood erbij met kaas (Taleggio/ Gorgonzola/ Twijfelaar)
Deze blog was te vroeg verzonden, morgen wordt de rest verstuurd, al kun je het tweede deel hier ook al vinden
BeantwoordenVerwijderen