zaterdag 17 juni 2017

Oranje boven


Gezondheid: het gaat weer goed, tot nu toe.

Wij waren in Friesland
In het plaatsje Oranjewoud wel te verstaan



Met Ineke en haar kindjes gewandeld in park Overtuin.



Daar zag Noa een rups, en ik zag een Meikever. 
Beide beestjes bleven heel lang met ons meegaan:




De meikever
Nee, ze doen je niks
.

Tijdens een fietstocht kwamen we een hoogst merkwaardige attractie tegen:
Een Ecokathedraal

De Ecokathedraal te Mildam





Ooit van gehoord?


                                                                       Nee?
Ik ook niet.

In het bos eindelijk het "Oranjetipje" op de foto:

Hiervoor moet je kennelijk in Oranjewoud zijn.

Op naar de uitkijktoren:

                                                
                                                    Een nogal steile klim.
                                                    Lastig zonder bergschoenen
                                                    Wie zei ook alweer dat Friesland plat was ?  
                                           Op de terugweg ontdekten we dat er ook een trap naartoe was
                                             Ach ja, waarom makkelijk doen wanneer het ook moeilijk kan?




Boven een wijds uitzicht.
We zagen zelfs herten!
En nee, dit was geen hertenkamp:




Boven zagen we nog iets leuks:R & R



Recept: Lindebloesem gelei

Tegenover ons huis staat een enorme Lindenboom te bloeien. De takken hingen ver over, en daar maakten we graag gebruik van

Flink plukken dus. Maar dat is veel simpeler dan bij paardenbloemen. Gewoon de bloempjes afritsen ook al zijn ze nog in knop. Je kunt ze nu nog plukken, maar wees er snel bij.


ongeveer 400 gram (8 handen vol)

De opbrengst !

De gelei is ook te gebruiken als siroop om Lindebloesemdrank te maken (met mineraalwater bijvoorbeeld)

Verder nodig bij de aangegeven hoeveelheid (hier 400 gram):
Ongeveer 2,5 Liter Water
2 Sinaasappel
2 citroen

Bereiding
Snij de citroenen en sinaasappelen in schijven inclusief schil
De lindebloesem en schijven citroen sinaasappel in grote schaal of pan doen zodat er nog zoveel water bij kan dat het mengsel onder water komt te staan
Voeg kokend water toe zodat alles net onder water komt te staan
Roer even door,
Laat een dag staan

Volgende dag: Pers alle vocht door een fijne doek (bijvoorbeeld neteldoek)
Voeg nu zoveel geleisuiker toe volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
En bereid verder volgens verpakking


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten